Lokaal eten in Rotterdam 2

Afgelopen maandag besprak ik drie hele leuke plekken in Rotterdam waar je je lokale boodschappen kunt doen. Vandaag deel twee, want we zijn er nog niet!


Rotterdamse munt - Groene avonturen-4

Rotterdamse munt is een kruidentuin in de Afrikaanderwijk. Hier kun je op het terras zitten en een heerlijk kopje verse muntthee drinken, door de tuin lopen en alle soorten munt, eetbare bloemen en kruiden bewonderen (bijna 100 soorten!) maar ook verschillende soorten gedroogde thee en kruiden kopen. Zo kocht ik er ‘tropical munt’ thee: een mix van lokale ananas-,chocolade- en bananenmunt met citroentijm en verveine. Hoe leuk! Ook kocht ik er een appelmix thee, ‘lente’ thee en een handige kruidenmix. Je kunt hier ook een kruidenabonnement afsluiten waarmee je wekelijks (of dagelijks) je verse kruiden kan plukken. Woon je niet in Rotterdam? Ze hebben ook een webshop.

Rotterdamse munt - Groene avonturen-2

 


Zorgboerderij Buytenhof - Groene avonturen
Zorgboerderij Buytenhof
Op 30/45 minuten fietsen van Rotterdam ligt Rhoon waar zich de Zorgboerderij Buytenhof gevestigd heeft.
Je kunt hier heerlijk thee drinken of lunchen in de tuin. Sommige producten van de kaart komen van eigen land. Ook is er een boerderijwinkel waar ze veel streekproducten en producten van eigen land verkopen. Appels en peren komen van de eigen boomgaard, evenals de appel- en perensap. In het seizoen kun je hier aardbeien, appels, kruiden of bloemen plukken. Het is het stukje fietsen waard.

Weilandwinkel - groene avonturen

de Weilandwinkel
Als je 45 minuten de totaal andere kant op fietst kom je terecht bij de Weilandwinkelin Delftse Hout.
Dit is een omgebouwde SRV wagen die nu dienst doet als weilandwinkel. Ze verkopen biologisch-dynamische en biologische producten van hun eigen boerderij en uit de streek. Op weg van Rotterdam naar Den Haag ben ik langs de weilandwinkel gefietst en nam ik aardbeien en vers geoogste bosuitjes en een grote krop sla mee.

Zeer mysterieus en leuk: Bakkerij ‘De ondergrondse‘. Hier bakken ze elke week 1 of 2 broden voor je (10 of 20 euro per maand) van lokaal verbouwde en gemalen meelsoorten.


 

Wil je uiteten in Rotterdam op een plek waar ze koken met lokale producten?

 

de DakAkker
Boven op het Schieblock bevind zich een groendak: de Dakakker.
Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en er worden honingbijen gehouden. De Dakakker wordt gebruikt als proef om te experimenteren met verschillende manieren van groene daken.
Elke woensdag t/m zondag koken ze bij ‘Op het dak‘ onder andere met de vers geoogste groente. Ook kun je hier alleen even chillen en wat drinken.
Deze plek ben ik helemaal vergeten om te bezoeken, snel maar weer eens naar Rotterdam dus.

 

Het Lachende Varken
Het Lachende Varken is een kleinschalige buurtkantine waar ze vegetarisch koken. Op de website staat: ‘Er wordt gekookt met verse producten van het seizoen, zoveel mogelijk biologisch, eerlijk en/of lokaal.’
Niet vers uit de moestuin, maar waarschijnlijk dus wel uit de buurt.

 

Lokaal eten kan eveneens bij ‘Uit je eigen stad‘ en bij Rechtstreex in de Fenix Foodhallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s