Recept: Flora burger

Dit recept is bedacht en geschreven door Sofie van Verse Aarde

Ik heb de laatste tijd burgers ontdekt, terwijl ik die burgers altijd zo’n flauwekul vond. Maar dit is natuurlijk ook geen burger, dit is een: Flora Burger. Hiermee kan je naar hartelust variëren met talloze smaken. Met bijvoorbeeld aardappels als basis, maar doperwten is ook bijzonder lekker, en als extra bite bijvoorbeeld een paar noten! Met havermout als bindend onmisbaar ingrediënt voor de Flora Burger.


Voor 6 Flora burgers

30 gram weegbree
30 gram jonge brandnetel topjes
30 gram zevenblad
1 rode ui
half borrelglaasje tamari
200 gram (kruimelige) aardappels
theelepel kurkuma
theelepel komijn
halve theelepel gerookte paprikapoeder
mespuntje peper
1,5 kopje water
50 gram havermout

Warm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de weegbree, zevenblad en brandnetels en snij ze in grove stukken. Snij de ui fijn en net als de aardappels. Laat de wok of pan heet worden op het vuur. Voeg de tamari met de kruiden toe, en zodra de tamari begint te pruttelen voeg je de ui en het gesneden groen toe. Nu kan het water erbij en de stukjes aardappels. Deksel er voor 10 minuten op en zachtjes laten pruttelen. Nu kan al roerend de havermout erbij en voeg zo nodig nog een klein beetje water toe als het aanbranden niet meer te stoppen valt. Als het stevige mengsel goed is gebonden haal je de pan van het vuur en ga je er nog even met de aardappelstamper overheen + een mespuntje gemalen peper, eventueel nog een beetje zout.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg met een lepel zes hoopjes van je hiervoor hebt gemaakt. Druk het plat met een lepel tot een Flora burger Zoo, en plaats ze in de voorverwarmde oven. Laat ze ongeveer 20 minuten in de oven en draai ze dan voorzichtig om met een spatel o.i.d. en plaats de ovenschaal dan nog 10 minuten in de oven.

Op een broodje of zonder broodje. Ingesmeerd met tahin, met plakjes komkommer, zeezout en gerookte paprikapoeder. Of bij een doperwtenburger is tahin met verse munt en een beetje citroensap; wow zo :)

floraburger_forweb1kopie

2 gedachtes over “Recept: Flora burger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s