Challenge uitslag: Zwerfafval

Zwerfafval. Om nou te zeggen dat het écht goed ging, uh nee.
Elke dag tien dingen oprapen, dat is niet gelukt. Wel waren er dagen dat ik de schade een beetje kon inlopen en dertig dingen op een dag mee naar huis nam. Het zullen deze maand rond de 200 items geweest zijn. (hallo Marin, van 0 naar 200!)

IMG_5983
Voor mij werkt het om afval meteen weg te gooien en niet mee naar huis te slepen, recyclen is heel goed, maar het moet ook leuk blijven.
Ook vind ik het iets teveel moeite om de (vaak lekkende) blikjes apart te bewaren, om ze naar de ijzerboer te brengen. Wel ga ik een collectie zwerfafval-juweeltjes aanleggen die ik in mijn ik-hou-van-knutselen periode kan gebruiken.
IMG_5918
Mijn hoofd was alweer bezig met de volgende challenge: lokaal eten, dat de zwerfafval uitdaging soms een beetje onder gesneeuwd werd.
Toch heeft het mijn ogen wel geopend. Ik zie nu overal afval liggen waar ik anders aan voorbij was gelopen.

Vooral in de natuur vind ik het waardevol om afval te blijven op te ruimen, in de stad wordt dit al dagelijks gedaan en is het bijna niet bij te houden. Ook heb ik me verdiept in het zwerfafval/plastic soep probleem en zal ik vanaf nu altijd een plastic tas meenemen om dingen op te ruimen.

Hoe ging het bij jullie?

DSC01370
Zwerfie gemaakt door Gelukkignatuurlijk

Een gedachte over “Challenge uitslag: Zwerfafval

  1. Mooie challenge! Ik ga het ook weer eens oppakken: ik ben buurtranger (zo heet dat hier geloof ik, of Vriend van de Buurt), maar heb het een beetje laten versloffen… Ik vrees dat ik met gemak aan 200 items per dag kom als ik mijn best doe… helaas… :-(

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s