Dagboek: Mei

Een huismus maand.
Ik kwam er achter dat aan de ene kant ik met zoveel mogelijk mensen wil afspreken, naar feestjes wil gaan en nieuwe mensen wil leren kennen (een beetje waar Merel/de Groene Meisjes over heeft geschreven) maar dat ik aan de andere kant extreem blij word van een boek lezen, m’n kamer opruimen, mediteren, in de natuur rondscharrelen, uitgebreid koken.. Rustig leven, genieten van mini dingen.Mijn maand begon in Frankrijk, waar ik me een ongeluk chillde (ook letterlijk, we kregen op de terugweg een auto ongeluk) Hier nam ik eveneens mijn eerste Youtube filmpje op en las ik veel-veel boeken.

Zwerfafval - Groene avonturen
Zwerfafval, zwerfafval, zwerfafval. Ik kan geen zwerfafval meer zien na deze maand.

13181328_1756902034553999_422495925_n
In mei gaf ik drie keer privé fotografie les aan een jongen en zijn moeder. Ze hebben beide een camera maar wisten eigenlijk niet wat ze er mee konden. Gecombineerd met veel fotograferen in de natuur, leuk!

Lokaal eten - Groene avonturen
Ommelander markt - Groene AvonturenOver een paar dagen begint Juni, de maand waarin mijn eten 30 dagen lang bestaat uit 100% lokale producten. En dit betekent voorbereiding: lokale bonen opsnorren, over de Ommelander markt struinen, walnoten scoren en een zuurdesem starter proberen te maken. Daarnaast het internet afspeuren voor lokale adresjes in Rotterdam (missie geslaagd, ik heb een hele lijst) en langzaamaan afscheid nemen van koffie en suiker. (best goed voor mijn algehele fitheid denk ik)

13227186_1115235238518039_1470699022815093980_n
Samen met deze andere leuke mensen maak ik deel uit van de vrijwilligers, aka de burgemeesters van Welcome to the Festival, een veel te leuk festival in juli, in Leeuwarden. Er was een burgemeester bijeenkomst met een heuse quiz, bier en verf. Half juli ga ik meehelpen met de opbouw van het festival.
Laten we tijdens het festival dansen met een WTTV zelf gebrouwd biertje! (als je komt, let me know!)

13092253_1020607421366054_1470816602_n
Het Free Café op een nieuwe plaats.

13102351_1036743819755211_2021957187_n
Deze blogpost schrijf ik binnen terwijl de zon nergens te bekennen is. Deze foto heb ik als bewijs dat het ook anders kan, dat ik in mei heerlijk buiten zat te bloggen met blote voeten in het gras. Zon, kom maar weer door hoor.

Daarnaast sprak ik af met goede vriendin Berber (die me mee kreeg in de 60 meter hoge zweef, aaa), liet grafisch ontwerpster Nynke me toffe Groene Avonturen ontwerpen zien, danste ik blaren op mijn blote voeten tijdens Shine en redde ik voedsel op de markt voor O-SWAP. (als je in Groningen woont, morgen is er een leuke kledingruilbeurs: O-SWAP)

Alweer een heerlijke maand. Een maand zonder grote avonturen, maar juist met leuke kleine,knusse avonturen. Hoe was jullie Mei maand? Genoten van de zon? Moestuin vorderingen?

Een gedachte over “Dagboek: Mei

 1. Groene Vrouw

  De moestuin gaat nu druk worden vanmiddag gaan we verse peultjes oogsten :-)
  Jammer dat hier in Tilburg ook niet zoiets is als een free café.
  Gaaf leven heb jij zo vrouwtje!
  Geniet ervan!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s