Recept: Magnolia gevuld met lenteliefde

Dit recept is bedacht en geschreven door Sofie van Verse Aarde

De Magnolia met haar prachtige sereniteit. Magnolia met een hoofdletter M. Vrouwelijk, schoon en helder. De smaak? Vrouwelijk, schoon en helder. Maar niets is vergankelijker dan de Magnolia, dus oogst haar op tijd, verwerk haar blaadjes in appelazijn of op sterke drank en maak natuurlijk deze heerlijke Magnolia tapas! (Ze krijgt gauw van die verrimpelde bruine randjes en voor je het weet liggen ze verloren in je tuin te composteren.  Eigenlijk is die tijd al een beetje, maar nog enkele serene blaadjes hangen klaar om geplukt te worden…)

Enkele magnolia bloemen
270 gram prei
10 gram havermout
150 ml water
100 gram cashewnoten (een paar uur weken)
1 theelepel zeezout
mespunt gemalen peper

60 gram zonnebloempitten
30 gram daslook (of rode ui met paksoi of lenteui)
1 theelepel zeezout

Was de prei, snij deze grof . Kook de prei met havermout (met deksel erop) in 150 ml water in tien minuten gaar. Haal de pan na tien munten van de warmtebron af, maar laat de prei nog wel even uitgaren met de  deksel erop.

Rooster ondertussen in een droge pan de zonnebloempitten goud bruin.
Spoel de daslook schoon en laat deze uitlekken.

Het vocht van de cashewnoten kan weg. De cashewnoten kunnen in de keukenmachine met de gekookte prei/havermout en het zeezout + peper. Maal tot een smeuïge prei-crème. 

Spatel de prei-crème in een ander bakje en zonder verder de keukenmachine schoon te spoelen kan de daslook topping gemalen worden:  de zonnebloempitjes en de daslook + zeezout kunnen  in de keukenmachine. Maal deze even grof. Tot een echte daslook-crumble.

Vul de blaadjes van de magnolia met een flinke lepel prei-crème, met daarop een theelepel daslook-crumble. 

De schuitjes kunnen nog versierd worden met de prachtige stampertjes van de magnolia en met daslookbloemen. De daslookbloemen zijn nog dicht, maar als je voorzichtig het buitenste vliesje eraf pelt komt daar een prachtig ‘daslookboeketje’ uit.

magnolia_tapas-2kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s