Challenge Elektriciteit: de uitslag

Ai ai ai. De uitslag.
Een ietwat bedroevende uitslag kan ik je nu al mede delen.
Best lastig, zo’n abstract idee. Minder elektriciteit verbruiken. Maaar, Hoe dan?
Waarschijnlijk komt het doordat mijn elektriciteitsverbruik al vrij laag is. De grote energie slurpers worden al niet gebruikt in huize Groene Avonturen.
Althans, de koelkast staat wel aan. Maar daarnaast liggen alleen mijn laptop en mobiel dagelijks aan de lader.Wel ben ik nu gewend aan een donker toilet en badkamer en staat de oven en de verwarming nu permanent uit. Je moet wat in een huurhuis.
Het is ook geen mooi beeldend onderwerp. Hoe fotografeer je dat de verwarming uitstaat?
Of dat je de staafmixer niet hebt gebruikt? Uhh..Wat te doen als je gebruik wilt maken van zonne-energie maar zelf al weinig elektriciteit verbruikt, in een huurhuis/kamer woont en niet al te veel te makken hebt?
Wat zou ik zelf kunnen aanschaffen zodat ik mijn mobiel, laptop en camera batterijen kan opladen?

syria-11
Een Waka-Waka wordt vaak genoemd. Hiermee heb je én licht én kun je je mobiel opladen. Na 12 uur zonlicht heb je een volle batterij waarmee je 150 uur licht hebt of je mobiel in 2 uur kunt opladen.
Voor elke verkochte WakaWaka, gaat er altijd WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie.
Ook is er een WakaWaka base, een draagbaar zonnepaneel die een kleine accu kan opladen waarmee je je mobiel/E-reader/Ipad/batterijen op een volle accu een aantal keer kunt opladen of een week lang licht hebt.

waka-waka-power-geel-smiling-mango-6-468x524
Er stond een WakaWaka op marktplaats die nu in mijn bezit is. Yes!
Mijn mobiel kan hierdoor nu groen worden geladen. Als de WakaWaka base op marktplaats verschijnt en ik genoeg geld heb gespaard dan zal de WakaWaka base volgen.
(alsof het een reclame post is voor WakaWaka zo vaak noem ik het. Maar niets is minder waar, het is puur enthousiasme)

Maar wat over blijft is mijn energie slurpende Mac Book Pro. En dan gaat het me een beetje tollen. Accu’s, draagbare zonnepanelen, laadregelaars, een laptop zonnepanelen tas, 100 watt, omvormers, 50 watt, zelf een zonnepaneel maken..
Aaa! Ik zie door de zonnepanelen de zon niet meer helaas.

Heb ik tussen mijn lezers een zonnepanelen specialist? Dat zou heel fijn zijn!
Ik zoek een zonnepaneel voor m’n laptop, maximaal-maximaal €500 (liefst minder). En als het kan draagbaar, maar als dat geen optie is, dan is niet-draagbaar ook prima.

4 gedachtes over “Challenge Elektriciteit: de uitslag

 1. Vriendlief heeft zopas bij Lidl een lader gevonden die op zonne-energie loopt. Ik zal hem eens aan de Wakawaka herinneren, misschien werkt die ietsje beter. En kijk eens op Marktplaats voor zonnepanelen in je omgeving. Vaak vind je er al een voor €100,-. Soms zelfs 100W, omdat er soms een cosmetische schade op het paneel zit (draagbare vind ik in mijn omgeving ook, voor €50,-, volgens mij 40W). Vinden mensen niet mooi, dus gaat hij voor minder geld weg. Terwijl het zonnepaneel het gewoon nog doet! De prijzen van de omvormers weet ik dan weer niet, ik heb me niet genoeg verdiept in de materie ;)

  Like

  1. Die zag ik inderdaad ook, bij de Lidl.
   De WakaWaka werkt ook niet optimaal hoor. Hij doet er best lang over, voordat ie helemaal opgeladen is. Elke dag mijn mobiel opladen werkt helaas niet.
   Cosmetische schade is een goede, dat maakt mij uiteraard niks uit :-)

   Like

 2. Zonlicht opslaan in batterijen om het er daarna weer uit te halen en in een andere batterij te stoppen is niet heel erg efficieent. Ik snap de drang naar duurzaamheid maar dit valt denk ik niet echt onder die noemer. Kan je dan niet beter aandelen in een windmolen nemen of iets in die richting.

  Zelf heb ik via de windcentrale een stukje van een windmolen deze wekt elk jaar ongeveer 500 kWh op daarnaast leveren mijn zonnpanelen 1500kWh op waarmee ik netto op 0 uit kom. Mijn dak was helaas niet groot genoeg voot 2 extra panelen vandaar dat ik voor de gedeelde windmolen ben gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s