Recept: Zevenblad-munt spread

Dit recept is bedacht en geschreven door Sofie van Verse Aarde

Zevenblad is een woekeraar. Velen strijden tegen zevenblad.
Ik ken zelfs een boerin die haar gehele woonerf door een zeef heeft gehaald om het zevenblad voor eeuwig te verbannen. Wanneer er een klein stukje wortel in de grond achter blijft groeit deze wortel uit tot een veld vol zevenblad.  Zevenblad is voor velen een pijnlijk onderwerp.  De oplossing is vanzelfsprekend: plukken en opeten.
Bijvoorbeeld in een soep zoals ik drie dagen geleden maakte; met een zak vol zevenblad, een kilo pastinaken en sinaasappelschil.  Erg lekker, als je van donker groen houdt. 

Nu ga ik voor een Zevenblad Munt spread waar onze dochters ook nog eens over te spreken zijn (die niet eens fan zijn van donker groen, maar toch ontzettend voor dit broodje met zevenblad munt spread gingen).

30 gram zevenblad
3 blaadjes munt
half teentje knoflook
100 gram cashewnoten
1 tl appelazijn
1 tl zout
60 gram augurken

Laat de cashewnoten een paar uur weken in water, en spoel het weekwater weg.
Maal de cashewnoten in de keukenmachine, en voeg bijna direct de andere ingrediënten toe, tot een smeuïg spreadje.

zevenblad_munt_spread2 (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s