Dagboek: Februari

Een bijzondere maand. Een maand van grootste plannen bedenken en deze ook echt uitvoeren. Een maand waarin ik mezelf beter leerde kennen en ook beter naar mezelf ging luisteren.

12677161_1600451143530073_275535603_n 12716845_1523964434600729_316657296_n

Zodoende ben ik nu een heuse fulltime blogger, inclusief zeeën ‘vrije’ tijd maar met vele plannen. Ik merkte meteen: een goed schema is noodzakelijk, zodat ik niet opeens uren achter Facebook blijf hangen. Van 9:00 tot 13:00 werk ik achter m’n laptop (vanaf 10:00 zonder mail/facebook)
En daarna is het tijd voor Groene Avonturen: wildplukken, nieuwe groene plekken en mensen ontdekken/ontmoeten, in de moestuin werken, voedsel redden, fotograferen, lokale groente kopen, recepten verzinnen, verdwalen en dingen maken.

12716675_802146023241832_747975017_n  12728666_1083246138363397_1655106451_n

Ook was het een minimaliseer maand, waarin ik nog eens afstand deed van veel spullen. (en nog steeds vind dat ik teveel heb) De komende dagen ga ik alles wat ik bezit fotograferen, het eindresultaat staat maandag online.

Wat ik heb voor duurzaamheid, dat heeft mijn moeder voor sociale kwesties.

Zo organiseerde ze een aantal maanden geleden de eerste Eat & Meet in Leeuwarden. Een avond waarin vluchtelingen uit de noodopvang bij mensen thuis gingen eten. Afgelopen zaterdag was alweer de derde Eat & Meet. En wat een bijzondere avond was het. Mooie ontmoetingen, fanatiek sjoelen (de vluchtelingen, ik niet haha), veel lachen, kopjes veel te zoete thee, Perzische en Eritrese live muziek en heftige verhalen.
Een trotse dochter!
(bovenstaande foto’s gemaakt door Heleen Kerkhof en Elske Riemersma)

Door mijn moeder heb ik Yalda en Nelofar leren kennen, twee Afghaanse vluchtelingen van mijn leeftijd. Begin Februari kwamen ze bij ons eten en keek ik mijn ogen uit toen ze rijst gingen maken, een kunstwerk! Bijzondere vrouwen zijn het, in Afghanistan oefenden ze stiekem engels en leerden ze fietsen in de woonkamer. Ze waren aan het studeren maar moest vluchten met hun moeder (Aqela) door de bergen.

Nu leren ze elke dag met liefde twee uur Nederlands, zijn dolblij met de fietsen die ze hebben gekregen en hebben al vele Nederlandse vrienden gemaakt. Ik ben blij dat ik ze heb leren kennen!

Binnenkort begint de procedure en moeten ze voor een maand naar Wageningen verhuizen. Ik hoop dat ze vanaf september (dan is er een azc klaar in Leeuwarden) weer in Leeuwarden komen wonen. En anders ga ik ze opzoeken.

Verder:

– Sinds twee weken heb ik een nieuw onderdeel aan mijn ochtendprogramma toegevoegd.
(het programma wordt al bijna te lang, hij duurt nu 2 uur)
Als een echte nerd oefen ik nu elke ochtend 10 minuten vogels. Ik wist namelijk een huismus niet van een koolmees te onderscheiden. En dan weet je: het is tijd om vogels te oefenen. En het gaat vooruit. Op papier weet ik nu een pimpelmees, huismus, heggenmus, kauw, merel, vink, ekster, roodborstje, groenling, spreeuw, ringmus, koolmees en een winterkoning van elkaar te onderscheiden.

En verder oefen ik sinds twee weken mijn wildpluk kennis. Wist je dat er nu van alles te plukken is?
Je kunt zo met een uitgebreide salade thuiskomen. Ik zal er binnenkort eens een post over schrijven.

 

12599230_965153846853271_1806968634_n 1172663_990587751016360_329811632_n

– Samen met m’n vader liep ik een gedeelte van het Pieterpad, van Zuid Laren naar het station van Groningen, ongeveer 22 kilometer. Daarna was ik best-wel kapot. In Juni wil ik de Slachte marathon gaan lopen, ik heb alleen nog geen kaartje (en het is uitverkocht) én ik moet echt vaker trainen.

– Ik ontdekte de ‘Rainbow Gardeners’ een toffe groep mensen in Leeuwarden die meewerkt aan groene projecten. Ik hielp een dag mee op een spiritueel centrum: heggen verplaatsen, gaten graven en onkruid wieden. Mijn zielige kantoorlichaam heeft het geweten: 3 dagen spierpijn! Maar zeker voor herhaling vatbaar, fysiek werk én buiten zijn maakt me blij.

7 gedachtes over “Dagboek: Februari

 1. Allesminder

  Heerlijk als je zo de tijd voor alles kan nemen.
  Als je bij een baas s’morgens moet werken lukt dat niet zo, of je moet een deel van je nachtrust afstaan en die heb ik hard nodig en zeker nu ik ouder word.
  Geniet er maar van zo lang je dit kunt doen!
  En fotograferen en zo te leven zoals jij kunnen heel goed samen, zeker door de mensen zo op deze manier te bereiken om ook met minder te ”kunnen”’ gaan leven en met respect voor de natuur.

  Like

 2. Oh, dat Meet & Eat klinkt reuze interessant, zeg. Ik heb meteen de website bezocht. Wat een geweldig idee. Ik zou me meteen aanmelden als ik in Leeuwarden had gewoond. Ik doe al aan couchsurfen, waarbij ik ook eens een internationaal diner bij ons thuis organiseerde. Dat deden we op een gegeven moment 2 maandelijks en ik heb nog steeds contact met de mensen die in Nederland wonen. Ik vind het echt geweldig.

  In Arnhem bestaat een dergelijk initiatief niet. Dat is erg jammer. Vriendlief is afgelopen maandag terug gekomen uit Lesbos waar hij vluchtelingen hielp die arriveerden per bootje vanuit Turkije. We zoeken iets wat we in onze eigen stad kunnen doen. Dit had ik echt geweldig gevonden. Om het zelf op te starten is lastig als je werkt en een kleine thuis hebt. Dus ik ga maar eens op zoek naar iets anders wat hier wordt aangeboden. Maar echt.. super leuk idee.

  Like

  1. Oh… wacht. Ik keek op initiatieven in Arnhem en er bestaat wel degelijk zoiets. Het heet hier Diner bij de buren. Helaas kan ik de eerstvolgende datum waarschijnlijk niet, maar ik heb me gelijk aangemeld.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s