Februari Inspiratie: Minimalisme

Er zijn youtube kanalen, documentaires, blogs en boeken over minimalisme. Teveel om in één post te delen. Voor uren kijk- lees en luister plezier verwijs ik je door naar de links die ik verzamelde: https://groeneavonturen.nl/minimaliseren/

Als je zelf nog een aanvulling hebt, ik hoor ze graag!

Vandaag een paar van mijn favorieten:

maxresdefault
Onlangs ontdekte ik de videos van Dave Hakkens.
Dave Hakkens is een paar jaar geleden bekend geworden van de ‘Phonebloks’ een telefoon die je zelf kunt opbouwen uit verschillende elementen en makkelijk kunt repareren.
Hij maakt daarnaast ook toffe videos over de wegwerpcultuur. Bij deze maand, ‘de Minimalisme maand’, past de video ‘Too much stuff’ uiteraard goed bij.  (zijn vriendinnetje maakt hele mooie tekeningen trouwens)

 

Sinds een paar jaar volg ik Lijstjes.info en SoChicken. Twee Jelle’s die beide over dezelfde onderwerpen schrijven: minimalisme en persoonlijke ontwikkeling. Ze schrijven beide blogposts, e-boeken en cursussen. Het lijkt zo op papier hetzelfde maar ze zijn beide ook weer totaal verschillend. Zo schrijft de ene Jelle (lijstjes.info) meer over zijn eigen ervaringen en houdt de andere Jelle het meer algemeen. Leuk om te volgen!

 

leo_babauta_smiling
Leo Babauta heeft een (minimalistische) blog: Zen Habits. Verder schrijft bij boeken, bedenkt cursussen en maakt programma’s over minimalisme. Lees tenminste één boek, het zal je leven simpeler en mooier maken.
Ook kun je een aantal interviews met hem op Youtube bekijken.
Zijn prioriteiten: sport/beweging, bij zijn kinderen zijn, gezond vegan eten en meditatie.
Hier werkt hij elke dag aan, hij zegt nee tegen al het andere: conferenties, lezingen, dingen promoten, nieuwe projecten.. Zo kan hij elke dag doen wat hij het liefste doet. Een inspirerend man!

 

stuff-3
My Stuff, een documentaire over Petri Luukkainen en zijn spullen.
Hij begint aan een experiment van een jaar. Al zijn spullen brengt hij naar een opslagcontainer.
Hij begint naakt, slapend op een harde vloer, zonder deken, zonder iets, en staat zichzelf een jaar lang toe om slechts één item per dag op te halen uit zijn container. Een documentaire die laat zien waar het daadwerkelijk om gaat, en hoeveel er eigenlijk niet nodig is. Waarom 10 borden in huis hebben als er nooit 10 mensen komen eten?

 

 landscape-1443649110-picmonkey-collage-tiny
Steeds meer mensen willen in plaats van groot-groter-grootst, klein gaan wonen.
In een zelfgebouwd huisje, waar plaats is voor alleen het belangrijkste. Geen kilo’s aan kleding of dozen vol rommeltjes.
Kirsten Dirksen gaat in ‘We the Tiny Houses People’ op zoek naar mensen die klein wonen. Van zelfgebouwde huisjes tot een paar vierkante meter in New York. Gratis te bekijken op youtube
Ook leuk: marjoleininhetklein.com, de Nederlandse Marjolein neemt je mee in haar zoektocht naar het wonen in een Tiny House in Nederland.

 

Als laatste:
Op Facebook zijn er twee handige Facebook groepen, één voor de beginnende minimalist, de andere voor de gevorderde minimalist. In deze groepen worden vragen gesteld, plaatsen mensen voorbeelden van hoe anderen minimalistisch leven en geven mensen tips.

Weten jullie nog andere boeken/documentaires/podcasts/blogs over minimalisme?

 

11 gedachtes over “Februari Inspiratie: Minimalisme

 1. Leuk! Je noemt wel meteen mijn favorieten: beide Jelles en Leo… Zijn voor mij al jaren een grote inspiratiebron! En sinds kort jouw site ook… ;-) Als me nog iets leuks te binnen schiet wat je niet al genoemd hebt, kom ik hier terug!

  Like

 2. gelukkignatuurlijk

  Op dit moment is mijn favoriet de website van SoChicken. Maar de andere zijn ook erg inspirerend! En het boek van Marie Kondo, voor de extra ondersteuning tijdens het opruimen / minimaliseren ;)

  Like

 3. My Stuff klinkt interessant, die kende ik nog niet!
  Naast het boek van Marie Kondo ben ik heel benieuwd naar Stuffocation (maar die heb ik dus nog niet gelezen). En ik volg een aantal Engelstalige blogs over onder andere minimalisme, zoals Slow your Home en Treading my own path, waar de relatie minimalisme en zero waste belicht wordt. O, en moeders minimalisme is ook wel een leuke blog :)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s