Recept: Boerenkoolchips

Ik probeer zelf zo milieu-vriendelijk mogelijk te eten. Plantaardig, lokaal (en dus seizoensgebonden) en met zo min mogelijk verpakking.
Lokale recepten (die ook plantaardig zijn) heb ik nog niet veel gevonden, vandaar dat ik ze zelf maar ga uitvinden. Elke maand ga ik vanaf nu 1 of 2 super-groene recepten delen. Met groente, direct uit je moestuin of van de boer uit je buurt. Het streven: 90% lokale ingrediënten.
Vandaag de eerste: boerenkool chips!

Recept:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Was de boerenkool bladeren goed, en droog ze daarna af.
– Scheur de boerenkool van de nerven af.
– Leg de boerenkool op een rooster op bakpapier en bak ze 15-20 minuten. Hou ze in de gaten want ze worden snel te bruin.

Chips met een smaakje is ook lekker. Vermeng dan de boerenkool met een van de onderstaande ingrediënten. (een klein beetje is vaak al genoeg, ze hoeven niet doorweekt te zijn)
– balsamico azijn (of zelfgemaakte ‘lokale’ azijn)
– edelgist/sojasaus (eventueel met cayenne)
– citroen/gember
– ahornsiroop/lokale honing
– tahin en sojasaus

Ze worden weer snel slap, dus eet ze direct nadat je ze hebt gebakken. Je kunt ze altijd weer even opkrikken door ze weer even in de oven te bakken.

4 gedachtes over “Recept: Boerenkoolchips

  1. chlorofyl

    Ik heb al heel lang op mijn lijstje staan dat ik boerenkoolchips wil maken, maar ik heb het nog steeds niet gedaan. Terwijl het eigenlijk zo simpel is! Het lijkt me een erg lekkere en gezonde snack, wie weet dat ik me er dit weekend eindelijk aan waag :)

    Like

  2. Galina

    Dit staat op mijn to-try-lijstje. Ik ben niet zo gek van boerenkool als ik heel eerlijk ben, maar de chips variant spreekt me wel aan. Ik ga het eens in mijn droogoven maken en dan die met balsamico, lijkt me lekker :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s