Groene Avonturen zoekt tips

Vanaf vandaag heb ik een heus Groene-Avonturen schema.

De afgelopen tijd deed ik namelijk maar wat. Beetje bloggen, het soms vergeten, af en toe heel veel posten, daarna weer tijden niks. Het was daardoor vooral een grote warboel in m’n hoofd.

image1
Mede dankzij een bloggersmeeting waar ik laatst was kwam ik er achter dat een schema toch wel heel handig is. Zodat ik meer structuur en een stok achter de deur heb en jullie precies weten wanneer iets online komt. Zodat Groene Avonturen meer gaat leven.

Vanaf deze week kunnen jullie elke maandag en donderdag mijn blog bekijken en een nieuwe post ontdekken. Hoera! En werk ik iedere dag minstens een uur aan m’n blog.

TEEVEEn_04L
Marion Scott
Verder ga ik overal m’n camera heen slepen, ik ben niets voor niets als fotograaf afgestudeerd. haha Nu maak ik stiekem alleen foto’s met m’n Iphone, ojee!
Ik ga me verdiepen in de wondere wereld van Youtube. Eens kijken of ik dat aankan, praten voor een camera.  Het lijkt me wel leuk, jullie meenemen op de groene avonturen die ik beleef. Oh, én een toffe grafisch ontwerpster gaat waarschijnlijk een huisstijl maken. (website/logo/visitekaartjes)
En ik wil toch wel graag op schrijf-cursus.

Ook wil ik meer gaan werken in categorieën, zodat ik niet eerst uren hoef na te denken waarover ik wil gaan schrijven.

Elke maand komen deze online.
Zo heb ik de volgende categorieën bedacht:

DIY, elke maand komt er een uitleg online over hoe je zelf iets kunt maken. Van een hooikist, kaarsen tot aan shampoo of een zonneoven.
Recept, elke maand een lokaal/seizoensrecept én plantaardig is. En minstens 90% van de ingrediënten komen uit de buurt.
– Elke maand wil ik mezelf uitdagen door een challenge. Van minderen met elektriciteit, zwerfafval oprapen tot aan niks kopen of heel weinig geld uitgeven.
Inspiratie van de maand
– Een dagboek met de groene dingen die ik die maand heb meegemaakt
Overige onderwerpen, bijvoorbeeld ‘groen op reis’ (van stedentripjes, liften tot fietsvakanties), moestuin, nieuwe vaardigheden etc.

Aan jullie de vraag, hebben jullie nog ideeën voor de bovenstaande categorieën?
Groene tips, diy, dingen die ik kan uitproberen, waar ik echt een keer over moet schrijven etc.

23 gedachtes over “Groene Avonturen zoekt tips

 1. desdevoogd

  Interviews met mensen die ook groen leven, ter inspiratie. Of binnenkijkers bij zulke mensen. Minimalisme. Tips voor boeken, blogs, documentaires, websites. .. deel vooral ook groene adresjes met ons. Succes!

  Like

 2. Ilse

  Leuke categoriën heb je! Ik vind het ook altijd super interessant om te zien hoe mensen hun afval verminderen en hoeveel afval ze nog produceren. Een aantal bloggers fotograferen dit, motiverend voor de lezer en dit werkt voor hun direct als een stok achter de deur.

  Boodschappen en recepten vind ik inderdaad ook leuk om te zien.

  Succes met het opzetten van je schema! Ik heb je posts gemist dus kijk er weer naar uit om meer van je te lezen. :)

  Like

 3. chlorofyl

  Klinkt goed! Ik kijk uit naar wat je allemaal gaat posten :). Tips die ik heb: minimalisme, persoonlijke groei, duurzame mode, nuttig je tijd besteden, boekentips en -reviews…

  Like

 4. Galina

  Ik ben ook begonnen met een blogschema, wat een verademing om eens wat structuur te hebben ;) en die camera moet ik ook leren mee te nemen, maar ben dan bang dat ik het ding kwijtraak of beschadig. Best suf, want zo heb ik nog niets aan dat ding ;) voor wat betreft onderwerpen misschien duurzame kleding, duurzame eetgelegenheden, natuurlijke producten die je gebruikt?

  Like

  1. Ja, echt een verademing! En heb ik nu ook zin om elke dag de hele dag bezig te zijn met m’n blog hahah. Ja dat heb ik ook, met m’n camera. En ik vergeet ook vaak om foto’s te maken, of ik heb er dan geen zin in, of ik durf het niet op een bepaalde plek haha. Dom!
   Dank voor je tips!

   Geliked door 1 persoon

 5. gelukkignatuurlijk

  Leuk dat je op vaste dagen een nieuw artikel online gaat zetten. Is wel handig zodat de lezers weten wanneer ze weer iets nieuws kunnen verwachten! Ik hou het zeker in de gaten :)

  Groetjes Tessa

  Like

 6. Leuke ideeën! Ik probeer – zoals je weet- ook meer zero waste te leven en wil dit jaar heel veel gaan reizen maar ja hoe doe je dat he als startende ondernemer met weinig centjes en een groene droom. Misschien leuk om samen eens te gaan brainstormen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s