Lievelingsjaar van mien leven: 2015.

Het jaar van reizen in Costa Rica en terugkomen met een boekje vol ‘zo ga ik leven‘ regels.
Niet meer vliegen, weten waar mijn eten vandaan komt, niks meer nieuw kopen, avontuur, weinig geld en ga zo maar door. Ook bedacht ik daar het formidabele idee om een blog te beginnen. Een blog waarin ik mijn zoektocht naar een groener bestaan deel.

In februari, weer terug in het koude kikkerlandje, werd Groene Avonturen geboren. En nu, bijna een jaar later, ben ik er nog steeds net zo enthousiast over.
In februari had ik niet kunnen verwachten dat ik een Pecha Kucha lezing zou geven, een GezondNu blogger zou zijn, op Nederland 3 zou verschijnen, mijn lievelingsblad aller tijden 4 pagina’s aan mij zou wijden of dat ik drie keer zou worden herkend. (heeey, jij bent van groene avonturen toch?) Zo leuk allemaal!

Verder was 2015 een jaar van drie keer verhuizen in Groningen. Van een schoollokaal, kantoorpand tot uiteindelijk een toffe woongroep.
Ik ontdekte het Free Café, wat mijn stam’kroeg’ werd en ik veel, heel veel inspirerende mensen ontmoette.  Een mislukt moestuintje was helaas ook onderdeel van 2015. (in 2016 geef ik het een herkansing)
Ik leerde voedsel redden op de markt, werd verslaafd aan yoga en meditatie (ik heb nu zowaar een ochtendritueel van 1,5 uur) Verder werd ik fotografie docent en startte een fotografie bedrijf met een vriendin. Ook ontdekte ik de wereld van wildplukken, lokaal eten, bouwen met leem en stro en leven met weinig geld. Ik overwon m’n angst om engels te spreken, leerde breien, leerde alle landen van de wereld..

In tweeduizendzestien wil ik iets serieuzer bezig met Groene Avonturen.
Niet het er een beetje bij doen, maar er elke dag mee bezig zijn. Mijn camera overal naar toe slepen, elke dag schrijven.. De wijde wereld inspireren om een beetje groener te leven. :)

Ik ga me elke maand in iets anders groens verdiepen, dit met ziel en zaligheid uittesten en de bevindingen met jullie delen. Bijvoorbeeld: minder elektriciteit, lokaal eten, permacultuur, nieuwe vaardigheden leren, minimaliseren, zonder verpakking..
Ook wil ik meer zelfgemaakte recepten/handleidingen plaatsen en elke maand een dagboekpost en inspiratie post online zetten. Een nieuwe lay-out en misschien-heel misschien een youtube kanaal. (wat denken jullie?)

En vooral lekker door gaan op de manier hoe het nu gaat. Met veel plezier, energie en motivatie.
Elke dag nieuwe dingen leren, proberen het beste uit mezelf te halen en steeds iets groener leven.

Een jaar die ik afsluit met tien dagen stilte, tijdens een vipassana retraite, spannend!
Tot volgend jaar! En geniet! :)

12 gedachtes over “Lievelingsjaar van mien leven: 2015.

 1. Ja ik zag je al staan in mijn lijfblad. Ik denk dat je een super jaar hebt gehad. Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van al je posts dit jaar en heb er veel van geleerd. Ik zal je zeker blijven volgen en ben stiekum een beetje jaloers op je. Maar door lekker met je mee te lezen kan ik ook heel erg genieten en blij zijn dat je dit zo mooie leven op deze manier kan en mag beleven. Ik wens je mooie dagen toe, en hoop nog veel mooie posts te mogen lezen volgend jaar. Groetjes Marie

  Like

 2. Ja ik zag je al staan in mijn lijfblad. Ik denk dat je een super jaar hebt gehad. Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van al je posts dit jaar en heb er veel van geleerd. Ik zal je zeker blijven volgen en ben stiekum een beetje jaloers op je. Maar door lekker met je mee te lezen kan ik ook heel erg genieten en blij zijn dat je dit zo mooie leven op deze manier kan en mag beleven. Ik wens je mooie dagen toe, en hoop nog veel mooie posts te mogen lezen volgend jaar. Groetjes Marie

  Like

 3. Leuk om te lezen! :) Ik heb best wel bewondering voor jou, voor wat je allemaal wel niet bereikt hebt het afgelopen jaar! Ook ik verdiep me langzamerhand wat meer in groen leven, met name minimalisme en zero waste trekken mijn aandacht op 't moment. Je inspireert me om hiermee verder te gaan. Stiekem denk ik al jaren na over het beginnen van een blog, maar ik durf nog niet. Misschien volgend jaar wel?
  Enne, wat betreft het YouTube-kanaal: gewoon doen! (Bewegende) beelden kunnen een hele waardevolle toevoeging zijn aan geschreven tekst, denk ik.
  Veel succes, plezier en rust bij je vipassana retraite. En tot in 2016!

  Like

  1. Jaaa, begin een blog!
   Het is echt een verrijking, tenminste voor mij was dat het sowieso.
   Hier in het Noorden zijn ook veel inspirerende blogmeetings, leuk om anderen te ontmoeten die ook een blog hebben. (en die hebben dan ook weer veel tips)
   Heb een fijn 2016!

   Like

 4. Wat bizar, ik volg je al een maand of zeven en had eigenlijk niet door dat jouw blog nog maar zo recent was! Ik las in het artikel in Genoeg dat je je afvroeg of een ultra-groene levensstijl wel te combineren viel met een gezin. De Nederlandse Green Evelien, die in België woont doet het nochtans prima.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s