December inspiratie

Soms lees je een boek, kijk je een film of ontmoet je een bijzonder persoon, en heeft dit zo’n impact dat je je leven omgooit/verbeterd/veranderd. Hier schreef ik onlangs een stukje over voor Gezondnu. Zelf was ik Groene Avonturen niet begonnen als ik nooit was geïnspireerd door verschillende groene mensen.

Ikbenirisniet post elke maand haar favoriete filmtips, die ik altijd met plezier lees.

Hierdoor kwam ik op het idee om elke maand een ‘groene inspiratie’ post te maken. Met kijk-lees-luister tips. Vandaag de aftrap met vier tips voor de donkere en koude December dagen. 
 
No impact man 
Deze documentaire bekeek ik vijf jaar geleden. Een documentaire waarin Colin Beavan een jaar lang zo groen mogelijk wil gaan leven. Zijn jaar voelt als mijn huidige zoektocht. Geen verpakkingen willen kopen, zo lokaal mogelijk eten, niet meer met de auto en het vliegtuig, met de hand de was doen, zo min mogelijk elektriciteit verbruiken..
Vijf jaar geleden vond ik het extreem maar inspirerend, nu leef ik ongeveer hetzelfde leven.
Colin schreef er ook een boek over, die gedetailleerder is dan de film.
 
 
 
It’s not easy being green – BBC

Een serie van de BBC uit 2006 over de familie Strawbridge die hun gewone leven inruilen voor een zo groen en zelfvoorzienend mogelijk leven in Cornwall.
In de serie zie je hoe ze van een bouwval en een stuk grond een zelfvoorzienend paradijs bouwen. Ze bouwen een waterrat, een windmolen, een kas, leggen een moestuin aan, maken eigen biodiesel..

De serie is te zien op Youtube
Ook schreven Dick en James (vader en zoon) diverse boeken, waaronder Overleven op je eigen km2, vertaald in het Nederlands. (en ook bij de bibliotheek te leen, hoera!)
 
 
 
Overal Spullen
Net zoals iedereen heeft Judith de Leeuw veel spullen, heel veel spullen.

Judith de Leeuw besluit om haar huis helemaal leeg te halen en al haar spullen te tellen, te sorteren en een stickertje te geven. Een documentaire die je laat nadenken, waardoor je kritisch naar al je spullen gaat kijken. Waarom heb ik zoveel? En wat moet je eigenlijk met honderd pennen?

De documentaire is te zien op Uitzending Gemist
 
 
Lauren Singer. Jaaaa!
Een 24 jarige New Yorkse die leeft zonder afval. Ze koopt alles in eigen bakjes/zakjes/potjes, maakt veel zelf en laat mensen zien hoe je eveneens zo kan leven.
Af en toe gaat het bij mij mis, en ligt er meer in mijn prullenbak dan dat ik zou willen. Wat bij mij helpt is Lauren’s instagram bekijken, hierna ben ik weer vol inspiratie om geen verpakkingen te kopen. In mei gaf ze een TedX talk, en ook heeft ze een blog en een youtube kanaal
 
 

Meer,meer,meer inspiratie? In de rechterkolom staat een inspiratie lijstje, met verschillende onderwerpen. En weet jij nog groene boeken/films/podcasts/blogs?

Follow my blog with Bloglovin

7 gedachtes over “December inspiratie

  1. Dank je wel voor deze heerlijke inspiratie-post! Ik las zelf het boek 'No Impact Man'. Een goed boek om te lezen; makkelijk thuis toepasbaar ook.
    De filmpjes ga ik eens rustig bekijken en Lauren heb ik maar direct even 'gevolgd'. Wat klinkt dat goed, helemaal geen waste meer!

    Like

  2. Dank je wel voor deze tips! Ik ben met kleine stapjes bezig met groener leven en heb echt nog 'honger' naar inspirerende films en documentaires. Boeken lezen is een stuk moeilijker, ik heb (bedroevend) weinig rust en geduld om een boek te lezen. Maar wie weet komt die rust wel terug als ik minder afleidingen om me heen heb.

    Momenteel lees ik graag iedere dinsdag het blogje op de website van Flow Magazine; Ontspullen met Astrid, deze hoofdredactrice schrijft over hoe ze omgaat met het wegdoen van spullen. Voor beginners wel leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s