Kokosolie en bakingsoda: mijn verzorgingsproducten

Foundation, shampoo, bodylotion, huidcreme, tandpasta, conditioner, mascara, zeep, oogpotlood, wax..

Je hebt het allemaal niet nodig. Althans ik gebruik het allemaal niet, en ik besta nog. :-)
Wat ik wél gebruik: kokosolie, een kam en baking soda.
Maar deze stap maakte ik niet van de een op andere dag. Het proces van loslaten is geleidelijk gegaan..

Een paar jaar geleden experimenteerde ik met de ‘No Poo’ methode. Geen shampoo gebruiken maar je haar wassen met baking soda en appelazijn. Helemaal zonder shampoo heb ik ook een tijdje geprobeerd maar zelfs na een maand bleef m’n haar heel vet. Totdat ik een plastic kam kocht. Huh wat? Ja, een kam is mijn oplossing. Ik kam nu mijn haren elke dag waardoor ik het vette eruit haal. (de kam moet je daarna wel schoonmaken) Met als resultaat: glanzend, normaal haar. Niet vet, niet droog. Tjakka!

Begin de dag met water :-)

Vroeger smeerde ik m’n huid vol créme, waardoor m’n huid alleen nog maar droger en droger werd. Ik gebruik nu heel af en toe kokosolie in de winter. Én drink veel water. En daardoor heb ik nauwelijks nog een droge huid gehad. 

Bodylotion heb ik eigenlijk nooit veel gebruikt. Wat helpt: niet te heet douchen, met koud water eindigen, genoeg water drinken en af en toe een beetje scrubben. Dan is bodylotion nergens voor nodig. 
Ik ben Koos-make-up-loos sinds een jaar. Een paar jaar geleden gebruikte ik foundation, deed ik dagelijks mascara en oogpotlood op en had ik vaak rode lippen. Geleidelijk ben ik gaan afbouwen, en heb ik moeten wennen aan m’n hoofd zonder make-up. Nu ben ik er blij mee!
Een tijdje geleden kocht ik een Ionische tandenborstel. Een tandenborstel die werkt op zonne energie en water. De tandenborstel heeft een negatieve ionen bron in de tandenborstel gebouwd, die neutraliseren het positief geladen tandplak. Klinkt heel zweverig en vaag, maar werkt heel goed! Mijn tanden zijn nog nooit zo glad geweest (en blijven dat ook lang) en tandpasta is niet eens nodig. Je kunt je tandpasta ook zelf maken van kokosolie, baking soda en etherische olie.
Ik heb veel verschillende soorten deodorant uitgeprobeerd, maar het meest eenvoudigste werkt het beste: smelt kokosolie in een bakje en meng hier baking soda doorheen, totdat het vrij dik wordt. Je deodorant is klaar en werkt als een tierelier!

Last van 
droge lippen?: kokosolie baby! Er zit zelfs een mini natuurlijke factor in van factor 8. 
 
De voordelen van dit hippie gedoe: je hebt meer tijd over, je smeert geen schadelijke stoffen op je lichaam, er worden geen gekke testen op dieren voor gedaan, het is goedkoop en je hebt nauwelijks verpakkingen nodig. 
Nadelen: Misschien is het eerst een beetje gek voor de buitenwereld (oke, en in het begin voor jezelf) 
 
Zoals ik het doe is misschien niet helemaal voor jou weggelegd. Als je googled op shampoo/conditioner/zeep etc. met daarachter ‘zelf maken’ of ‘diy’ dan vind je heel veel websites waar omgeschreven staat hoe je zelf met eenvoudige spullen een product kunt maken. 

Een andere optie: Je verzorgingsproducten biologisch/natuurlijk kopen.

Een gedachte over “Kokosolie en bakingsoda: mijn verzorgingsproducten

  1. Pingback: Hoe ik een simpel leven probeer te leven – Groene Avonturen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s