De beste versie van jezelf worden

Gek toch eigenlijk, dat we zoveel kunnen, dat we zoveel kunnen zijn, maar dat we jaar in jaar uit hetzelfde blijven doen. Hetzelfde saaie werk, dezelfde routines, dezelfde grapjes..

Er zit zóveel in een mens, het is toch zonde als dat niet optimaal gebruikt wordt. Energie krijgen, nieuwe dingen leren, jezelf beter leren kennen, jezelf uitdagen..

Waarom werkt eigenlijk niet iedereen eraan om de beste versie van zichzelf te worden? Sinds kort ben ik op zoek. Op zoek naar wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil, wat ik misschien ooit zal kunnen.. Mezelf uitdagen vind ik leuk.

De afgelopen jaren las ik verschillende boeken/blogs en ontdekte ik vooral nog meer boeken en blogs die ik nog moet lezen. Ik ontdekte yoga, meditatie, de kracht van kou en ademhaling, vasten, gezonde voeding, het belang van slaap, doelen, gewoontes, efficiëntie, ambitie.. 

Ik sta nu op het punt om alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen.


‘The Miracle morning’ is voor mij datgene wat me verder brengt.
Het gaat als volgt: de wekker gaat om 6 uur en elke ochtend heb ik een twee uur durend ritueel. Klinkt spannend he. In deze tijd doe ik aan yoga, doe ik een work-out, lees ik een inspirerend boek, mediteer ik, visualiseer ik mijn dag en mijn verdere leven (lekker groots), schrijf ik in mijn dankbaarheid dagboek en oefen ik mijn geheugen. Een heuse kickstart van mijn dag. En ik heb er de hele dag profijt van, ik ben vrolijker, rustiger en positiever. Ik eet gezonder, heb ’s ochtends zelfs tijd over om te gaan sporten.

Naast dit ritueel zijn er nog talloze andere dingen die ik in mijn leven wil toepassen. Graag neem ik je mee in mijn zoektocht op mijn nieuwe blog. (groene avonturen blijft er uiteraard ook nog)
www.marinzoektleertgroeit.blogspot.nl
Met maandelijkse uitdagingen, pieken en dalen en inspiratie. Op zoek naar wat er nog meer in jou en mij schuilt. Doe je mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s