Lezingen en workshops

Ik vertel graag over mijn grootste passie: groen leven. Het liefst inspireer ik mensen, laat ik ze verwonderen of daag ik ze uit. Dit doe ik door middel van mijn blog, maar ook door lezingen/presentaties en workshops.


Lezingen
Ik geef interactieve, speelse lezingen/presentaties waarin ik het publiek bij de onderwerpen betrek. Tijdens de lezingen/presentaties geef ik je een kijkje in mijn groene avonturen.
Wat doe ik in mijn dagelijks leven om steeds groener te gaan leven? Wie hebben mij geïnspireerd? Welke stappen wil ik nog nemen?

Ook kan ik lezingen/presentaties geven over 1 specifiek onderwerp. Als je zelf een onderwerp op mijn blog leest die je interessant vind voor een lezing kan dat uiteraard ook.

Bijvoorbeeld:

 

– De groene keuken. Hoe kun je op een duurzame manier boodschappen doen, koken en omgaan met datgene wat er overblijft. Van voedsel redden, geen verpakkingen kopen, lokaal eten, geen koelkast hebben tot aan weinig weggooien.

– Voedselverspilling. Wat doe ik hier tegen en wat kun jij hier tegen doen? Deze lezing gaat onder andere over voedsel redden, het free café en huis-tuin en keuken tips om minder weg te gooien.

– Leven met weinig geld en daar plezier in hebben. Ik leef gemiddeld van 650 euro en heb nooit het gevoel dat ik iets mis. Tijdens deze presentatie laat ik zien hoe ik dit doe, laat ik inspirerende voorbeelden zien en geef ik handige tips.

– Minimaliseren. Hoe heb ik dit zelf gedaan? Hoe kun je gelukkig zijn met weinig? Ik laat je inspirerende voorbeelden zien en geef je een stappenplan.

– Niks nieuws kopen. Zelf koop ik bijna nooit iets nieuws maar koop ik het tweedehands, leen ik het, ruil ik of maak ik het zelf. Hoe kun je dit zelf doen?

Meer informatie (inhoud, kosten, datum) over een lezing/presentatie? Je kunt me altijd mailen: marinanke@gmail.com

Workshops
Workshops voor volwassenen:

 

– Het maken van een gerecycled boekje. Gemaakt van oude tijdschriften, behang, folders, boeken.. Spullen die anders bij het oud papier belanden. Te gebruiken als fotoboekje, kalender, notitieboek, dagboek.. Ook leer je hoe je kunt boekbinden.

– Het maken van groene visitekaartjes. Door middel van oud papier, groente verf, een pen en een stempel. Je gaat naar huis met een stapel originele,zelfgemaakte visitekaartjes.

– Boodschappen doen zonder verpakking. Tijdens deze workshop leer je hoe je boodschappen kunt doen zonder verpakking. Ik neem je mee in je eigen stad en laat je zien waar je boodschappen kunt doen zonder verpakking. Als er weinig tijd is laat ik je dit zien in een presentatie (vooraf ben ik op onderzoek gegaan in de desbetreffende stad naar verpakkingsvrije adresjes)
Ook leer je meer over de plastic soep problematiek en krijg je inspiratie te zien van mensen die geen afval verbruiken.

– Geniet van leven met weinig geld. In deze workshops leer ik je alles over het leven met weinig geld. Op avontuur gaan in je eigen stad, voedsel redden, wildplukken, zelf dingen maken, creatief omgaan met weinig. En vooral plezier hebben van wat wél kan.

– Groen in de keuken. Je leert hoe je groener kunt koken en boodschappen kunt doen. Aan bod komt: lokaal eten, voedsel redden, de hooikist, zonder koelkast leven, weinig verpakkingen kopen en weinig voedsel weggooien. Het is deels een presentatie en deels een workshop.

Kinderworkshops:

 

– Het maken en het verven met groente- en plantaardige verf. Tijdens deze workshop maken we verf die we tijdens het schilderen ook kunnen opdrinken. We schilderen met deze verf en gebruiken de achterkant van groente om mee te stempelen.

Meer weten over een specifieke workshop?
Stuur me een mailtje (marinanke@gmail.com) en ik mail je terug!

Voor alle workshop geldt:
€30,- per persoon voor 2,5 uur.
Minimaal 6 personen.
exclusief reiskosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s