Minimaliseren: Kleding

Het leven zonder internet (hierover later meer haha) heeft zo z’n voordelen: opeens heb ik zoveel tijd. Tijd om bijvoorbeeld mijn kleding aan een kritische blik te onderwerpen. Dat ik nog een keer 15 kledingstukken kon wegdoen had ik niet verwacht.

Vorig jaar begon ik namelijk met iets van 200 kledingstukken. Zakken vol kleding, waar ik van het bestaan allang niet meer op de hoogte was. Van een iets te opzicht glitter blouse, een spijkerbroek die ooit paste maar nu drie maten te groot is tot verschillende t-shirts (en ik draag nooit t-shirts :D)

Ik gaf een weggeef feestje, waar je zoveel kleding (en andere spullen) mocht meenemen als je wou.
Doordat ik het in verschillende Facebook (‘weggeef’ of ‘gratis’) groepen had gezet stond opeens mijn huis vol onbekende mensen. Een bijzondere avond met als resultaat: veeeel minder spullen en blije mensen. (die vaak weinig geld hadden)
Stiekem vind ik nog steeds dat ik teveel spullen heb. Vandaar mijn zoveelste poging in minimaliseren.

Ik heb nog een aantal hoekjes en dozen te gaan, maar met mijn kleding/schoenen sieraden ben ik er nu geloof ik wel: Ongeveer 35 kledingstukken, 4 paar leuke schoenen (en best-veel praktische), 4 kettingen, 1 oorbel (haha) en een paar tassen.

Ooit was mijn streven dat al mijn kleding op één rekje zouden passen, nu blijft er zelfs nog wat ruimte over. Jaaaa! Ik heb nu bijna alleen nog maar kleding over die ik écht leuk vind, een paar gevallen hebben een vraagteken, die heb ik nog niet zo lang en moeten zichzelf nog bewijzen of ze bij mijn schaarse collectie passen.
Veel kan er ook niet meer bijkomen. Nieuwe kleding koop ik sowieso al niet meer, tweedehands kleding alleen als ik echt iets nodig heb (of iets héél moois zie). En met kledingruil feestjes behoud ik hetzelfde aantal kledingstukken.

Hebben jullie veel kleding? Doen jullie vaak kleding weg?

2 gedachtes over “Minimaliseren: Kleding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s