Zonder internet

De komende vijf weken leef ik internetloos. Iets met anti kraak, een oude school en dat het geen zin heeft om voor vijf weken een nieuw internet abonnement af te sluiten. (over vijf weken moeten we helaas verhuizen) 


Eerst dacht ik: ‘nooooo, hoe ga ik dit overleven’?
Ik ben namelijk stiekem wel een beetje internet verslaafd. Als ik wakker word check ik meteen m’n mail/facebook/instagram en zo gaat het de hele dag door (blogs/artikelen/documentaires/uitzending gemist)

Maar nu ben ik er zowaar blij mee, met geen internet hebben.
Mijn kamer is een rustpunt geworden, een plek waar ik lees, mediteer, opruim,  brei (!), afwas, fotografeer en schrijf voor groene avonturen.
Waar ik niet afgeleid word en waar ik precies doe wat ik wil doen.

Het afgelopen weekend was ik een weekend bij mijn ouders, inclusief gevaarlijk internet. En ik heb zoveeeeeel uren achter m’n laptop gezeten! Er zaten hele productieve, nuttige uren tussen maar vooral ook veel moet-dit-nou uren.
Ik was blij dat ik weer naar mijn kamer in Groningen kon, mijn eigen mini-retraite. haha


Als ZZP’er is het natuurlijk wel noodzakelijk om internet te hebben. Mijn oplossing is dat ik de hele dag door opschrijf wat ik nog moet regelen/opzoeken als ik wél internet heb.
En nu ga ik vaak om de dag naar kantoor (aka de bibliotheek) en spendeer daar een paar efficiënte uren.

En als ik internet heb download ik interessante documentaires, zodat ik niet elke avond om 9 uur in m’n bed lig. (dat gebeurde me vorige week namelijk een paar keer haha)
Hebben jullie nog aanraders? Bijzondere/inspirerende documentaires die ik moet zien? :)

Natuurlijk is het soms heel irritant hoor, dat leven zonder internet.
Als ik dingen wil regelen, een recept wil opzoeken, wil kijken hoe laat de trein gaat, of als ik iets heb gemist omdat ik al twee dagen m’n mail niet heb gecheckt, dan vervloek ik wel even mijn internetloze plekkie.
Maar de rust en efficiëntie die ik er voor terug krijg vind ik het waard.

En nu eens kijken of dat internetloze bestaan me ook gaat lukken als ik straks verhuis en wel weer op een plek zit met internet. 

2 gedachtes over “Zonder internet

  1. De innerlijke rust dat geloof ik graag, maar zonder internet maak je het jezelf niet makkelijk zeker als je even iets wilt opzoeken. Heb zelf een jaar op mijn bouwval (http://www.stunzel.nl ) geen internet gehad en dat was erg ongemakkelijk. Heeft me heel wat lange internationale telefoontjes en autoritjes naar internet cafes gekost. Ben blij dat ik weer connected ben. Succes!

    Like

  2. Ik kan me wel voorstellen dat dit super fijn is, al heeft het natuurlijk altijd een keerzijde, sinds ik werkeloos ben brei en handwerk ik dubbel zo veel. Geniet ik van de tuin en staat de tv eigenlijk nog super veel uit.

    Ik zou graag zonder tv willen maar wel met internet :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s