De bloemenkeuken

Geschreven door Sofie / Verse Aarde

Bloemen in Marin haar wild-pluk-avonturen. Ik moest hierdoor denken aan mijn eerste wildpluk avontuur zes jaar geleden.  Het was een leuk initiatief van een kennis om met een groepje cursisten het eetbare wilde plantenrijk te ontdekken. Het was een wandeling door het zuiden van de stad Groningen en na uitleg te hebben gehad bij de eerste drie eetbare planten die we tegen kwamen, werd een mede-wandelaar zo wild enthousiast dat hij briesend tuintjes binnen stormde happend naar bloemen.

Iets terughoudender ben ik wel, maar ik ontdekte wel een grote diversiteit aan eetbare bloemen! Dat is ook een van de redenen dat ik in de natuur wil zitten met mijn keuken. Wanneer ik voor een groep aan het koken ben, neem ik altijd even een wandelpauze. Een wandelpauze met een hondje en een mandje. Hier vier bloem ideetjes:

Lavendel  Zowel gedroogd als vers kan je lavendel natuurlijk gebruiken in de keuken.  Lavendel cake, lavendel met appel(taart), lavendel-rode peper-zeezout bonbon, lavendel ijs, lavendel-haver-walnootkoekjes
Rozen  Heerlijk elegant met bieten. Als bieten rozen taart, bieten rozen bonbon’s, bieten rozen salade.  Mmmm. roses & beetroot, romance in the kitchen.
Goudsbloem – Heerlijk in en op de kersentaart, door de salade met komkommer of  op gegrilde courgette of aubergine
Komkommerkruid (borage) – over een aardbeientaart. De licht frisse komkommersmaak is heerlijk bij aardbeien.
En als laatste de: madelief  – Leuk bij het ijsblokjes maken; plaats er een lieflijk madeliefje in.

kersen_sinaasappel_04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s