Wildpluk Woensdag: Eetbare bloemen

Zie hier een lijstje van bloemen die je kunt eten. Deze is niet volledig en er zit ook geen omschrijving bij. Vandaar dat je zelf even aan het googlen moet slaan, welk deel kan ik van de plant/bloem eten?
Van sommige is het wel duidelijk hoe ze er uit zien, anderen hebben nog wat meer foto’s en uitleg nodig. Binnenkort ga ik er een aantal uitlichten, maar voor nu in ieder geval een begin waar je misschien al mee uit de voeten kan (‘verrek, ik heb oost-indische kers in de achtertuin staan’)
Als je op de foto klikt kom je terecht bij het grote bestand, die je mooi om je mobiel kunt opslaan.

BLOEM2bloemen

 

6 gedachtes over “Wildpluk Woensdag: Eetbare bloemen

  1. Desi

    Hee wat handig! Dit ga ik even opslaan. Vroeger at ik heel vaak oost indische kers, super lekker is dat! Zuring heb ik ook laatst voor het eerst gegeten, dat was ook echt heerlijk. Hmmm :)

    Like

  2. groene vrouw

    Ook hier eten we de oost Indische kers bloemen, de kleine jonge blaadjes kun je ook eten en van de zaden kun je kappertjes in het zoet zuur maken voor de aankomende winter!
    Lekker!!!
    De rozen moet je wel weten welke lekker zijn en dat je niet gaat eten van rozen uit de winkels die zijn vol met gif gespoten.
    Zelf maak ik van de rimpelroos bloemblaadjes lekkere siroop en gelei voor op de zuurdesemboterham :-)
    Evenals de engel wortel als je niet weet hoe hij er uit ziet afblijven, je kan maar 1x de verkeerde eten!
    Waarom zeg ik dit omdat ik een kruidengeneeskunde opleiding heb gedaan en best wel weet welke planten/kruiden goed voor je zijn en welke niet.

    Like

  3. Pingback: De bloemenkeuken – Groene Avonturen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s