Minimalistische interieurs mét kleur

Ik hou van volle, kleurrijke kamers. Althans, daar heb ik altijd van gehouden.
Als ik kijk naar mijn verzamelde inspiratie zie ik kamers/huizen met dingen aan de muur én op de tafel én op de vloer. Ook hebben ze volle kasten, veel planten en veel ‘spulletjes’.

De laatste tijd kijk ik rond in mijn kamer en denk ik: ‘hmm, hier nog wat minder’, ‘gebruik ik dit echt?’ ‘ohh hier is het nog echt te druk’
Ik merk: ik heb genoeg van vol, druk en rommelig. Rust, ruimte en weinig spullen daar neig ik steeds meer naar.

Ik zou het liefst een kamer/huis willen wonen waarin alleen de basics staan, waar kasten niet nodig zijn omdat er niks valt op te ruimen en waarin bijna alles wat er staat een functie heeft. Maar een vrij lege kamer, dat wil ik ook niet. Lastig!

Maar als ik kijk naar minimalistische interieurs zie ik alleen witte en grijze kamers en dat vind ik weer veel te saai. Vandaar vandaag: Inspiratie voor een minimalistische én ietwat kleurrijke kamer. Ik verzamelde ze in een nieuw mapje op pinterest. Hieronder een selectie.

Op mijn zoektocht heb ik ontdekt dat een minimalistische kamer sfeer geeft:
– Planten
– Kleden
– Mooie,grote meubels
– Gekleurde wand/stuk van een kamer
– Praktische dingen die de kamer leuk maken (mooie lampen, kaarsen, kastje, spiegel)
– Dingen uit de natuur (mooie takken, bloemen, stenen..) of meubels van natuurlijke materialen
– Een toffe grote foto/schilderij/iets anders aan de muur

Hoe leven jullie het liefst? In een iets te vol huis? Of juist in een heel clean,witte kamer? 

5 gedachtes over “Minimalistische interieurs mét kleur

  1. chlorofyl

    Ik heb dat ook altijd, dat ik vind dat minimalistische interieurs er zo saai uitzien. Maar op deze manier valt het best mee! Wat een beetje kleur en print al niet kan doen :)

    Like

  2. Ik hou een keer per maand een ‘spullen wegbrengen naar de kringloop winkel ‘ dag samen met mijn dochter, en we brengen heel veel weg.
    Ons huis staat wel altijd vol met gezellige rommel en ik hou wel van een constant veranderende rommel. We nemen dan ook vaak dingen uit de kringloop weer mee naar huis.

    Like

Plaats een reactie