Recepten

Op Instagram vroeg ik naar tips en tricks voor mijn blog. Waar wil je meer over lezen/weten? Welke onderwerpen vind je interessant?
Een aantal mensen vroeg om meer recepten. Of eigenlijk om recepten, want recepten staat er nog helemaal niet op.
Recepten.. op mijn website ‘Komkommertijd‘ heb ik veel recepten geplaatst.  Van bietensoep, boerenkoolchips, groente lasagne tot aan tot aan regenboog falafel. Zie onderstaande foto’s.

Maar stiekem ben ik een beetje klaar met recepten. Zelf doe ik de laatste tijd maar wat. Ik kijk welke groente ik op de markt vind en experimenteer daar mee. Alleen als ik voor vrienden of voor mijn ouders kook dan gebruik ik recepten. En dan sta ik ook graag uren in de keuken.
De Nederlandse blogs/websites die ik gebruik:
de groene meisjes, ikbenirisniet, vegan challenge, wat maakt suzette en de vegetariër.

Oh en ik gebruik mijn eigen verzamelde recepten-tumblrs. haha
Numero 1 en 2 

Wat ik wel leuk vind is: groene keuken tips. Je rijst door laten koken in een slaapzak, handmatige machines ipv elektrische etc. Daar binnenkort meer over!
En misschien ooit nog super lokale en milieuvriendelijke recepten :)
(met wildplukken, zelf verbouwen, zonne oven etc.)

Nu door naar mijn lievelings ‘recept’. Ik maak deze muffins vaaaak!

Ontbijt muffins
Deze muffins zijn ideaal als gezond ontbijt/lunch of tussendoortje én hebben maar 3 ingrediënten. Ook handig: invriezen kan! Dus maak een aantal en je hebt altijd een gezonde muffin achter de hand.


De ingrediënten van deze makkelijke muffins zijn 2 rijpe bananen, 1 cup (90 gram) vermalen havermout en een handje rozijnen.

Je kunt een rijpe banaan herkennen aan de zwarte stippels die verschijnen. Pas dan zijn ze rijp en lekker zoet. Niet veel mensen weten dat en eten ze vaak onrijp.

 

Met een staafmixer, keukenmachine of elektrische koffiemaler kun je de havermout fijnmalen. Als je deze apparaten niet tot je beschikking hebt kan je de havermout ook heel laten, dan zal de muffin wat minder fijn zijn. (of je koopt havermout in plaats van havervlokken)

 

De basis zijn de bananen en de havermout maar je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vind! Op de foto zie je een aantal voorbeelden, maar je zou ook kunnen denken aan stukjes vers fruit of stukjes pure chocolade!

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de 2 bananen met een vork glad. Dit kan ook met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de vermalen havermout en de rozijnen toe. Tadaa, je beslag is klaar! Verdeel het beslag over 4 of 5 muffin vormpjes en zet ze 15-20 minuten in de oven.

 

Laat ze even afkoelen als je ze uit de oven haalt. Ze zijn ook heerlijk met een beetje appelstroop of jam!

Voor een milieuvriendelijke variant:– Gebruik meel uit de omgeving
– Gebruik lokale toevoegingen: Zelf gedroogde besjes, stukjes lokale appels, pompoen pitten van je eigen pompoenen etc.
– Bananen zijn altijd milieu klasse A, gebruik je toch liever lokaal fruit? Vervang dan de bananen door lokale appelmoes.
– Bak de muffins in een zonne oven :D
– Gebruik je liever geen oven? Als je ze plat maakt kun je ze in de koekenpan bakken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s