De zoektocht naar groene kunst

Linke Soep, een project die ik een aantal jaar geleden maakte. 

Het zwarte gat. De vraag die mij vaak wordt gesteld is waar ik nu mee bezig ben, of ik nieuw werk aan het maken ben. Een jaar geleden studeerde ik af aan de kunstacademie in Den Haag richting fotografie. En nu ben ik zoekende. Ik fotografeer graag en ga er vanaf september les in geven bij de Fotofabryk. Hiep hoi!
Maar wat wil ik met mijn vrije werk?

Heel leuk, als fotograaf werken aan groene, natuurlijke thema’s, maar hoe groen ben ik eigenlijk zelf bezig met het laten afdrukken van mijn foto’s op niet echt duurzame materialen en met vervuilende inkt, honderden boekjes te laten drukken, het vervoeren van prints in de auto, visitekaartjes etc.
Exposeren gaat me op de een of andere manier ook steeds meer tegenstaan. Het werk is alleen beschikbaar voor mensen met redelijk veel geld en aanzetten tot actie werkt nou ook niet echt, mensen vinden het vooral ‘mooi/bijzonder/apart hoor’.


 Bovenstaande foto’s: mijn eindexamen expositie aan de KABK

Vandaar dat ik op onderzoek uitga wat ik wil als kunstenaar. Ik merk namelijk wel dat ik veel energie krijg van creëren. Hoe kan ik creëren zonder het milieu te belasten, zonder ervoor nieuwe spullen te kopen, met weinig of geen geld en voor veel mensen beschikbaar.
Waar ik aan denk zijn: hergebruik, gratis, natuur, collages, weggeven, voedselverspilling, ruilen, gered voedsel en het experiment.

Met misschien als resultaat een ‘Groene Avonturen Expositie’
M’n blog omgezet in een expositie :) (op de bakfiets vervoerd uiteraard)
En met als voorlopig besluit geen prints meer te maken, maar andere manieren te bedenken.

Verder ga ik de komende tijd bezig met een ondernemingsplan. Op welke manier kan ik mijn geld verdienen met fotografie? Ik zou graag meer in opdracht willen werken voor groene bedrijven en organisaties of foto’s maken bij artikelen die gaan over groene onderwerpen.

En verder wil ik veel blijven fotograferen voor Groene Avonturen. Misschien de crappy Iphone foto’s loslaten en altijd mijn camera meesleuren.

Hoi zoektocht naar groene kunst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s