Avonturen beleven

Raw Sleep Out

Donderdag was ik bij een avond in Groningen over avonturen. Grote, verre avonturen, kleine lokale avonturen.. Bergen beklimmen en tenen kwijtraken, een motorreis in de Sahara, wild kamperen, afzien, genieten.

Tijdens deze avond kwamen er verschillende avonturiers aan bod. Remco die grote motorreizen doet en volgend jaar minstens een jaar de tijd neemt om naar Australië te rijden, Henk die op de fiets naar Singapore fietst, Erwin die skeelert van het meest oostelijke naar het meest zuidelijke puntje van Nederland (terwijl hij daarvoor níet kon skeeleren) Inspirerend!

De avond eindigde met een korte documentaire gemaakt door Erwin, een documentaire over waarom mensen eigenlijk zulke gekke avonturen willen beleven. Helaas staat de documentaire nog niet online, hieronder de korte documentaire die hij maakte toen hij fietste van Hongarije naar Nederland en onderweg werkte op biologische boerderijen.

https://player.vimeo.com/video/98261482
Two wheels & a hayfork from erwin z on Vimeo.

Door deze avond ben ik gaan nadenken over avonturen, wat zou ik willen doen?
Stadse avonturen probeer ik al zoveel mogelijk te doen, alleen naar feestjes, nieuwe mensen ontmoeten, zonder koelkast en met weinig geld leven, te willen leven in een caravan..

En een groot avontuur heb ik dit jaar eveneens al gehad.
Van november t/m januari had ik mijn ik-ga-alleen-op-reis-naar-costa-rica avontuur. Twee maanden werken op biologische boerderijen, middenin de natuur leven, dodelijke slangen in de ogen kijken..  Ik zal er binnenkort eens een post aan wijden :)
En nu heb ik zin in een micro avontuur. 
In m’n eentje fietsen of wandelen (groen en leuk) in Nederland of Europa. Tussendoor werken op biologische boerderijen.. oh én wild kamperen!  Liften staat ook nog op m’n lijstje, maar liever niet alleen. Als je dit leest en denkt: ik wil ook liften! Zin om samen een weekendje ergens heen te liften? :-) (als ik je ken: leuk, als ik je niet ken: ook leuk!)

Zijn jullie avontuurlijk ingesteld? Al mooie avonturen beleefd?

Avontuurlijke inspiratie:
Erwin Zantinga/ Raw sleep out
Henk van Dillen (die nu fietst van Nederland naar Singapore)
Alastair Humphreys

Ook verzamelde ik verschillende links op ‘Groen reizen/met weinig geld reizen’:
http://www.groeneavonturen.nl/p/reizen.html

5 gedachtes over “Avonturen beleven

  1. Mooi blogje, nee ik ben eigenlijk niet echt avontuurlijk ingesteld, wandel graag en fiets graag. Maar hecht toch heel veel waarden aan me eigen plekje. Ik hoef juist niet zo veel :) Mijn avontuur is zo groen mogelijk te leven midden in de stad :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s