Groene avonturen?

Dit is geen challenge die ik een jaar wil volhouden, maar iets blijvend. Op groeneavonturen.nl wil ik gaan onderzoeken hoe ver ik wil gaan in groen leven. Kan ik leven zónder koelkast? Nooit meer vliegen? Al m’n eten biologisch én lokaal kopen?
Of hou ik het bij iets kleinere stappen.

Ik ga me onder andere verdiepen in:

– Zonder afval leven. Een zoektocht in verpakkingloze boodschappen, van afval nieuwe dingen maken, een compost bak maken en overal m’n eigen mok naar toe slepen

– Minimalisme. Ik heb veel spullen. En dat terwijl ik in 2014 de helft heb weggedaan. Wat moet ik eigenlijk met acht messen, tien mokken, twaalf truien en tientallen ansichtkaarten? Opruimen, orde scheppen en dan niet weer opnieuw de kringloop leegkopen :-)

– Niks nieuws kopen. Er zijn al zóveel spullen op de wereld, eigenlijk wil ik daar niks nieuws meer aan toevoegen en alleen nog de dingen gebruiken die er al zijn. Met een beetje extra moeite vind ik datgene wat ik nodig heb door een oproepje op facebook, op marktplaats of bij de kringloop. Niet tweedehands te vinden? Dan ga ik op zoek naar een eco variant.


– Lokaal eten. Wat kan ik op fietsafstand van mijn huis kopen én vinden (wildplukken) Is er bijvoorbeeld wel graan in de buurt? En lukt het me om geen bananen/kaneel/kokosmelk/amandelen/ananas etc. te eten? Of is dit voor mij een stap te ver?

– Van 500 euro rondkomen. Ik heb vaak gehoord dat ik het zwaar ga krijgen, als kunstenaar. Maar hoezo eigenlijk? Ik heb misschien weinig geld, maar ik geniet niet minder. :) Ik wil gaan uitzoeken of het mogelijk is om biologisch te eten, mooie dingen mee te maken, te reizen en me niet arm te voelen met 500 euro per maand.

– Verder wil ik het liefst zoveel mogelijk nieuwe vaardigheden leren (van hout hakken, sieraden maken, m’n fiets repareren, leren breien tot aan klussen)


Een gedachte over “Groene avonturen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s