Vroeg opstaan Update

Hier ben ik, geheel volgens plan, met een post na twee weken vroeg opstaan.
Mijn idee voor de maand november: voor zonsopgang m’n bed uit rollen. Of eigenlijk bijna twee uur daarvoor, de zon laat zich in dit seizoen pas rond 08.00 zien.

Is het gelukt?
De snooze knop is helaas nog niet verleden tijd, wel ben ik vele keren om 06.00 opgestaan, zelfs een paar keer om 05.00 en een enkele keer rond 7/8 en 9.
En één keer stapte ik pas om 6 m’n bed in. Ha, omgekeerde wereld.

Een gewoonte om niet te snoozen, dat is het nog niet geworden. Maar vroeg opstaan zit wel weer in mijn systeem.

groene-avonturen-vroeg-opstaan-6
Het mooiste wat ik in deze twee weken leerde was weer teruggaan naar een ochtendritueel. Mét een ochtendritueel begint de dag met zo’n andere energie. Een energie van positiviteit, rust, dromen en ‘de wereld aan kunnen’.
In plaats van meteen in m’n hoofd te schieten begin ik de dag met 10-20 minuten te mediteren. Hierna doe ik een aantal yoga oefeningen, visualiseer ik  m’n lievelingsdag én leven, zeg ik affirmaties op (lekker hippie zinnen zoals ‘ik leef in overvloed’ ‘elke cel in mijn lichaam vibreert energie en gezondheid’ ‘het huidige moment is het enigste moment’ ‘ik ben meer dan ik lijk, alle macht zit binnenin me’), lees 10-20 minuten in een inspirerend boek en schrijf in m’n dagboek. Waar ben ik dankbaar voor? Wat ging gisteren goed, en wat kan beter? Tot welke inzichten ben ik gekomen?

groene-avonturen-vroeg-opstaan
Het resultaat van deze hippie, zweverige activiteiten: Ik word leniger en energieker door de yoga oefeningen, heb meer rust en zit de hele dag door minder in m’n hoofd door de meditatie. En de affirmaties/ boeken/ visualisaties en m’n dagboek brengen me elke dag dichterbij hoe ik het liefste leef. (wat al aardig in de buurt komt, yes!)

groene-avonturen-vroeg-opstaan
Als kers op de taart: de zonsopgang die ik elke dag rond 08.00 meemaak, met pyjamabroek en regenlaarzen aan. Frisse lucht en mooie foto’s, een goed begin van de dag.

Ook vroeg opstaan? Ik heb een Facebook groep gemaakt ‘Vroeg opstaan in November’
En verder motiveerde deze boeken me enorm: Miracle Morning, ‘De Monnik die zijn Ferrari verkocht

groene-avonturen-watermunt-2

6 gedachtes over “Vroeg opstaan Update

 1. loenaaraya

  Oh Miracle Morning staat nog steeds op mijn te lezen-lijstje! Het lukt me soms, en de laatste tijd minder. Maar als ik het dan toch voor elkaar krijg luister ik wat positieve lezingen, bekijk verschillende youtube-filmpjes en schrijf in mijn dagboek. Alles zorgt ervoor dat ik positiever en geïnspireerder door het leven ga. Nu nog elke ochtend echt op tijd uit mijn bed rollen ;)

  Like

 2. Goed bezig, je bent al halverwege de maand, nu nog de tweede helft! En die foto’s, wauw <3. Haha, "elke cel in mijn lichaam vibreert energie en gezondheid", die vind ik leuk :). Een ochtendroutine is nog in de maak hier, maar wat ik wel sinds ruim een jaar doe is in mijn dagboek schrijven. Dat is iets waar ik niet meer zonder kan, en het heeft me ontzettend geholpen om meer inzicht te krijgen in mezelf :).

  Like

 3. Als ik je foto’s zie denk ik: jeej, waarom sta ik ook niet vroeg op… ga Miracle Morning ook maar eens lezen. Vroeg opstaan lukt nog steeds niet, ondanks zoveel inspirerende verhalen… (zoals het jouwe ook nu weer!)

  Like

 4. Het vroeg opstaan moet natuurlijk wel bij je eigen bioritme passen. Je mag ook geen slaapschuld opbouwen, dat is het paard achter de wagen spannen. Ik vind het ’s avonds gewoon veel fijner en ga, voor een vroeg-opstaander, laat naar bed. \Vaak is het middernacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s