Dagboek Oktober

Oktober, oktober. Wat deed ik ook alweer in deze maand?
Ik bekeek veel afleveringen van ‘Het Goeie Leven‘ over moestuinders die met elkaar de strijd aangaan en koken op vuur, ik probeerde minder online te zijn (ha, geen goede combinatie met ‘het Goeie leven’) en leefde zonder Iphone, ik was jurylid bij de verkiezing ‘Streekboer van het jaar’ en gaf daar een lezing over lokaal eten. Ik had mijn derde permacultuur dag en kreeg de sleutel van m’n tuin!

schermafbeelding-2016-11-09-om-09-41-27
Samen met andere gekken zwem ik elke donderdag in een meer. Ja, echt. Inclusief oerkreten, gekke dansjes en ademhalingsoefeningen. Heerlijk!

schermafbeelding-2016-11-09-om-09-41-37
Het helpt al dat ik de verwarming niet aan heb, mijn lichaam is al een andere temperatuur gewend dan de 20 graden verwarming. Maar een dekentje is wel essentieel.

14615590_985430048235816_7655030987775868896_o
De maand oktober stond in het teken van workshops. Ik gaf mijn eerste echte wildpluk workshop in Groningen en een week later in Leeuwarden. Zo veel leuke, enthousiaste mensen!

schermafbeelding-2016-11-09-om-09-42-00
En ik gaf een groene Tupperware party bij Jocyta in de woonkamer aan een groep vrouwen. Hoe kun je groen zijn in de keuken? De donatie is vrijwillig, sommige betalen, van anderen krijg ik groente uit eigen moestuin of een super lekkere lunch. I Like!

schermafbeelding-2016-11-09-om-09-42-08
Oktober is uiteraard dé maand om paddenstoelen te zoeken. Met m’n vader maakte ik een lange boswandeling. Gewapend met een paddenstoelen boekje vonden we: een koeienboleet, purperbruine fluweerboleet en een andere boleet. Stiekem heb ik ze totaal niet goed gebakken waardoor het een veel te smeuïge bedoeling werd.

groene-avonturen-paddenstoelen
Een week later dook in het bos in met een paddenstoelen excursie en leerde ik er meer over.

schermafbeelding-2016-11-09-om-10-00-56
Hiep hoi Ik kan papier maken! Mijn grafisch ontwerper Nynke leerde me de kneepjes van het vak. Zo leuk en ook af en toe behoorlijk frustrerend. (een gat! te dun! het scheurt!) Het filmpje is op mijn instagram te bekijken.

Het was een inspirerende maand vol workshops/lezingen en natuur. De maand november zal zich kenmerken met nog meer wildpluk wandelingen, taart! (14 november ben ik jarig), een babyshower, werken op de tuin en veel nog niet ingeplande activiteiten. Hoe was jullie Oktober en hoe wordt jullie November?

9 gedachtes over “Dagboek Oktober

 1. Buiten zwemmen met dit weer, wauw, dat lijkt me wel écht koud! ‘Het goeie leven’ klinkt interessant, ik zet het op mijn to watch-lijstje (die inmiddels wel erg lang wordt, oeps).
  Mijn oktober was heel fijn, ik ben onder andere op een road trip geweest en ik heb veel genoten van alle herfstkleuren om me heen :). November is hier lekker winters, de eerste sneeuw is al gevallen!

  Geliked door 1 persoon

   1. Supergaaf, echt een goede manier om een land op een andere manier te verkennen en naar plekken te gaan waar je hier met het openbaar vervoer niet zo gemakkelijk komt: kleinere dorpjes, kastelen, natuurparken!

    Like

 2. groene vrouw

  Oktober was een rustigere maand dan de hoogtij maanden in de tuin. Nu wat inmaken wat ik geparkeerd heb in de vriezer.
  Veel chutneys gemaakt van de pompoenen en appelsiroop ( van de valappels)gemaakt, heerlijk!
  Ook van de vele valappels appelgelei gemaakt met diverse kruiden en overal in te gebruiken.
  De moestuin is nu winter klaar we hoeven nu alleen maar te oogsten boerenkool en cavolo nero.
  Zuurkool gemaakt en die is over 6 weken klaar van onze eigen kolen.
  Nog bedankt voor de vele tips die je op het internet kunt bekijken zoals het goeie leven, alleen krijg ik het niet voor elkaar om before the flood te kijken je moet je overal registreren, en dat doe ik niet.
  Hoe november word………geen idee….man lief is wel jarig eind november en voor de rest laat ik me verassen :-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s