Dagboek: Zomerse dagen in Nederland

Mijn zomer bestaat uit groen, groen, groen en met als schril contrast kleine oogjes door m’n laptop.
Een beetje een non, een super sociaal persoon en iets daar tussenin.

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.54.33
– Door de ‘Wildpluk Woensdag Groningen‘ facebook groep raapte ik samen met anderen vele kilo’s mirabelle pruimen. Als de grond bezaaid ligt met mirabelle pruimen kun je moeilijk met één luttele kilo naar huis gaan, dan denk je: ‘meeeeer’

Thuis maakte ik voor het eerst in mijn leven jam. (hoe kun je als zesentwintig jarige nog nooit jam hebben gemaakt?) Na uren potjes steriliseren, mirabelle pruimen ontpitten en jam maken was het opeens 1 uur ’s nachts en was er nog maar drie kilo verwerkt.
De rest werd weer doorgegeven aan andere jam-maak-liefhebbers. In ruil daarvoor kreeg ik een potje pruimenjam en van iemand anders drie lokale appels. Ruilhandel, ik hou er van!

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.54.00

– Chocoooo taart met het geheime ingredient: zoete aardappel. Versierd met zo-goed-als lokale garnering en gegeven aan een lief vriendinnetje. Haar verjaardag vierden we met een kringlooptour, altijd goed.

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.53.28

– Avonturen beleven in Amsterdam. Naar een soort-van festival over alternatief reizen. Met  The Social Traveler, die reist zonder het gebruik van google en gidsen maar met behulp van social media en lokale mensen. Over digitale nomaden en een zeiler die de wereld over zeilt. We aten gered voedsel als avondeten, gemaakt door ‘Taste before you waste‘ In de trein terug schreef ik een boekje vol ideeën, hoi inspiratie!

Groene avonturen zomer

– Twee keer logeerde ik in verschillende kleine dorpjes in Groningen. Beide keren was de tuin groot, vol fruitbomen, een trampoline en heerlijk eten. Beide keren leerde ik nieuwe mensen kennen, was er geen internet en was ik gelukkig.

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.51.54
– Met fotografenvriend Thomas maakten we beelden op Vlieland voor het Analoge Ambacht. Iets met zeewier en Thomas die daaronder verstopt was. Te zien tijdens het Uit Festival in Leeuwarden.
Ook maakte ik twee portretten voor het tijdschrift Genoeg, van een vrouw die bijna nooit naar de supermarkt gaat en bij het bedrijf van Hulley. Duurzaamheid en fotografie, prima combinatie!

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.52.21

– Een afscheidsfeestje van Ayla die voor onbepaalde tijd gaat reizen. Met een mooie fietstocht naar de woonboot van haar moeder en bij aankomst een 10 uur durend eet-zwem en klets festijn.

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.52.33

– Hoe kun je een instant vakantie gevoel krijgen? Kamperen in de achtertuin!
Hmm.. toch niet helemaal waar. Het fijne aan kamperen is namelijk middenin de natuur zijn, je tent inrichten als een mini-woonkamer en improviseren met koken. Ik sliep in m’n tent en dook ’s ochtends m’n kamer weer in, weg vakantie gevoel.

lokaal eten - groene avonturen
En uiteraard heb ik veel lokaal gegeten en gekocht/gevonden.

Zoals je ziet bestaat mijn zomer niet uit één grote Verweggistan vakantie. En oh wat bevalt dit goed!

Ik werk wat aan m’n blog en aan een ‘Groene Avonturen goes local’ tijdschrift, ik duik de natuur in en ontmoet leuke mensen. In juni was er het Permacultuur festival, in juli Welcome to the Village en in Augustus Noorderzon.
Verder kluste ik een beetje aan m’n kamer (uh de kozijnen verven is ook klussen toch?) en haalde ik mezelf af en toe iets teveel op de hals. (hoi leuk project 1,2,3 én 4)

Voor herhaling vatbaar, zo’n dagjes-weg-in-eigen-land vakantie!

Hoe is jullie zomer? Mooie avonturen beleefd? Mooie landen ontdekt? 

3 gedachtes over “Dagboek: Zomerse dagen in Nederland

 1. chlorofyl

  Dat klinkt als een goede zomer! :) En wat ziet die taart er mooi uit zeg.
  Mijn zomer bestaat uit lekker vaak naar buiten gaan, veeeel afspreken met vrienden, soms gewoon helemaal niks doen, en ondertussen me voorbereiden op mijn minor die ik in het buitenland ga doorbrengen (na de zomer)!

  Like

 2. Adelheid

  Wij zijn heerlijk in Nederland (Drenthe) gebleven. Als het droog is :)) gaan we een fietstocht maken of wandelen. En verder vooral veel opruimen, en het huis mooi maken, want we willen verhuizen. Het bevalt me wel, zo’n rustige vakantie. Ik hoef niet per se mooie landen te ontdekken of zo. Nederland is mooi genoeg! Heb jij bijvoorbeeld het Dwingelderveld in Drenthe al ontdekt? Een aanrader! En veel lokaal voedsel daar in Drenthe ;)

  Like

 3. groene vrouw

  Ja Nederland, wij zaten op een boerencamping tegen Breda aan.
  4 weken lang :-) wel af en toe naar huis voor de moestuin en om in te maken.
  Volgend jaar gaan we niet meer tijden de grote inmaak van de tuin op vakantie. We gaan wat later in het seizoen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s