Recept: De smaak van Juli – Boterboontjes

Geschreven/ gefotografeerd door Sofie / Verse Aarde

De zoete zomer is zo intens van kleur en smaak, zo ook bij dit boterboontjes gerecht van vanavond voor twee personen. Ik ben een groot boterboontjes fanaat.

700 gram boterboontjes
tak munt
2 sjalotjes
50 gram venkel
280 gram paprika’s
2 tomaten
10 radijsjes
20 gram korianderblad en evt. bieslook


Dop de boterboontjes en kook deze in ongeveer een kwartiertje gaar met een flinke tak munt erbij voor de aroma.

Snij de sjalotjes, venkel en tomaten erg fijn. Snij de paprika’s in reepjes en de radijsjes in kwarten.

Zet de wok of pan op het vuur en laat de pan erg heet worden met een eetlepel water in de pan. Zodra het water begint te verdampen gaan de uitjes en de venkel in de pan. Flink fruiten en voeg dan de tomaatjes, radijsjes en paprika toe. Doe de deksel erop en laat de pan 10 a 15 minuten pruttelen. Haal dan de pan van het vuur.
Snij ondertussen de gare boterbonen in kwarten en meng deze door het kleurige mengsel.
Voeg zeezout naar smaak toe en voeg als aller-aller-laatst op het bord de gesneden koriander (+ als het er is bieslook) toe.

Heerlijk met aardappeltjes uit de oven.

DSC_0005

2 gedachtes over “Recept: De smaak van Juli – Boterboontjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s