Recept: Rozenwater maken

Geschreven door Sofie / Verse Aarde

Ik heb dit geurende water het laatste jaar helemaal ontdekt. De roos met haar schoonheid, haar zuivere teerheid en toch zo vol levenskracht.
Als gezicht/lichaamslotion, zelfgemaakte shampoo, of (mengen met kokosvet) als voedende body-crème/gezichtsreiniger

De geur en de smaak van een roos is zo explosief romantisch. Door bepaalde gerechten, taarten, bonbon’s  geeft het je precies die beleving vol passie en harmonie die het kan gebruiken. Of een scheutje in een kan ijskoud water met komkommer erdoor voor een warme zomerdag. Heerlijk.

En dan kan je het ook nog is goed invriezen, zodat je het hele jaar door rozenwater in huis hebt. 

Ik heb deze keer rozenwater gemaakt met (een waas) rozemarijn. Voor de rozen kan in principe elke roos gebruikt worden, alle rozen zijn eetbaar maar hoe voller de geur hoe beter natuurlijk!!

rozenwater_stappen

10 rozen bloemen (vers, maar kan ook gedroogd)
evt.: half handje rozemarijn takjes

Plaats in een stevige pan een dikke steen/baksteen, met daarom heen de blaadjes van de rozen en evt. een half handje rozemarijn. Giet er een beetje afgekoeld gekookt water bij (dat de bloemblaadjes net onder water staan) en laat dit een dag lekker trekken.. Breng dan ’s avonds of de volgende dag de pan aan de kook met een hittebestendig bakje op de steen. Doe de deksel van de pan omgekeerd op de pan en plaats een zak met ijs erop die je kan vervangen voor een nieuwe zak ijs.

Ik heb het met koud water gedaan, wat ik met een doekje er geregeld af depte en verving voor weer nieuw koud water (met een vrieselement erin). En laat het zo een tijd koken, tot het (bijna) droog kookt en het bakje gevuld is met het dampvocht. Het dampvocht drupt van de deksel af het bakje in.

Giet het in een goed afsluitbaar potje of in een sprayflesje en voilà!

Een gedachte over “Recept: Rozenwater maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s